”Självklart ska vi som fastighetsägare finnas mitt i Valand”

”Självklart ska vi som fastighetsägare finnas mitt i Valand”
september 30, 2020 Jonas Cederholm
In Nyhet

Aranäs Fastigheter flyttar huvudkontoret till Valand – Vi ställer några snabba frågor till Nenne Pettersson, VD på Aranäs.

Ni har bestämt er för att flytta ert huvudkontor till den nya stadsdelen Valand. Berätta mer, varför gör ni det?

  • Det är ett strategiskt och viktigt beslut för oss. Valand är vårt största pågående stadsutvecklingsprojekt som när det står färdigt kommer att innehålla ca 320 bostäder, butiker, restauranger samt kontor. Stadsdelen kommer att knyta ihop innerstaden med Kungsmässan och skapa en sammanhållen stadskärna. Vi vill tillföra något helt nytt till Kungsbacka. Målbilden är en utmanande och kreativ stadsdel med mycket energi. Självklart ska vi som fastighetsägare finnas mitt i den.

Valand består ju av flera kvarter, vilken del flyttar ni till?

  • Aranäs kommer att flytta in i det färgglada Kvarter 6 vid hörnet av Kungsgatan och Varlavägen och får bland andra Handelsbanken och PwC som grannar. Under hösten anpassas lokalerna efter företagets behov och de ca 60 medarbetarna flyttar in någon gång efter årsskiftet. Det geografiska läget för Kvarter 6 är symboliskt viktigt då det ligger mitt emellan vårt köpcentrum Kungsmässan och innerstaden där vi äger många fastigheter.

Kan du säga något om byggtakten framåt?

  • Under hösten intensifieras och ökas takten i Valand. Byggnationen av Kvarter 1 fortsätter samtidigt som Kvarter 7, invid Kungsgatan, har byggstart under oktober. Sammantaget kommer de två kvarteren att tillföra nästan 150 nya hyresrätter samt butiker, restauranger och kontor som ska stå klara 2022.