Arkitekten har ordet

Arkitekten har ordet
april 13, 2018 Alexandra Reutenberg
In Nyhet

Karin Axelsson är arkitekt på Kanozi arkitekter och projektledare för kvarter 6, det som många förknippar med ”parkeringshuset”. Men byggnaden är långt ifrån bara ett parkeringshus, förklarar hon. 

– Till ytan är det till största del ett p-hus och det fyller en praktisk funktion. Men det finns inte mycket som påminner om att det är ett parkeringshus. Mot huvudstråken vetter istället butiker och kontorsentréer. Det blir en viktig pusselbit i den nya stadsdelen, säger hon. 

Den stora utmaningen låg förutom i att skapa attraktiva lokaler och ett tryggt p-hus framför allt i uttrycket mot gatan. Karin är nöjd – och även vi på Aranäs som valde Kanozis förslag i en arkitekttävling. 

– Det som jag tycker sticker ut är glasfasaderna i sju olika färger. Men även bottenplanet med indragna entréer i mjuka former och mycket trä som känns välkomnande och bjuder in besökarna till byggnaden. Ja, jag skulle vilja säga att byggnaden kommer att sticka ut .Vi strävar alltid efter att skapa arkitektur som berör.

Kvarter 6

Kvarter 6
Så mycket mer än ett parkeringshus

Bakom den färgglada fasaden döljer sig inte bara 400 parkeringsplatser, utan även 3 300 kvadratmeter öppna, ljusa och moderna kontorslokaler i olika storlekar. I gatuplan bidrar 900 kvadratmeter butiks- och restaurangyta till en levande och attraktiv stadsbild.

Byggstart: 2016
Inflyttning: 2019

Arkitektkontor: Kanozi

INTRESSERAD AV ATT HYRA LOKAL?

Natasja Gianni
Uthyrning lokaler

Telefon: 0709-99 95 85
E-post: natasja.gianni@aranas.se