Handelsbanken flyttar till Valand

Handelsbanken flyttar till Valand
juni 13, 2018 Alexandra Reutenberg
In Nyhet

Nu är det klart att Handelsbankens Kungsbackakontor flyttar in i Kvarter 6 i Valand. Det nya kontoret blir på hela 540 kvadratmeter och ligger på fjärde våningen i Kungsbackas nya landmärke vid hörnet Kungsgatan/Varlavägen.

Handelsbanken är ett av företagen som tidigt visat intresse för den nya stadsdelen Valand mitt i centrala Kungsbacka. I veckan skrevs det slutgiltiga avtalet och under våren 2019 flyttar hela bankkontoret från Vallgatan till toppmoderna och ändamålsenliga lokaler i Valands första kvarter.

– Handelsbanken är hyresgäst hos oss sedan många år tillbaka och vi är givetvis jätteglada över att nu kunna erbjuda dem ändamålsenliga lokaler i Kungsbackas just nu mest spännande byggnad, säger Jonas Håkansson, Vd på Aranäs Fastigheter.

Handelsbanken i Kungsbacka har legat på samma adress i över 40 år och har byggts till med utökad yta flera gånger i takt med att kontoret och dess affärsverksamhet vuxit. Nu skapas nya möjligheter att utforma ett modernt bankkontor mitt i det växande Kungsbacka.

– Vi vill vara nära våra kunder och Valand är en spännande och intressant stadsdel där många
människor kommer att röra sig. Vi tror fortsatt på den lokala förankringen med kontor som ligger nära våra kunder. Vi möter våra kunder både digitalt och i fysiska möten på kontoren. Vi kommer få ett kundanpassat kontorslandskap några våningar upp i fastigheten med fortsatt hög tillgänglighet säger Mats Rollof, chef Handelsbanken i Kungsbacka.

Stadsdelen Valand kommer att bestå av totalt sju kvarter med butiker och restauranger i gatuplan. På våning två och uppåt blir det en blandning av kontor, bostadsrätter och hyreslägenheter. Med sitt strategiska läge mellan Kungsmässan och innerstaden och några minuters promenad från resecentrum, kommer stadsdelen att förtäta Kungsbacka och göra staden ännu mer intressant och levande.

– Förhandlingar pågår just nu med många flera hyresgäster. Vi kan dock inte gå ut med namn förrän alla avtal är skrivna, avslutar Jonas Håkansson.

För ytterligare info, kontakta Jonas Håkansson, vd Aranäs Fastigheter, 0300-512 00 eller jonas.hakansson@aranas.se