Kvarteren i Valand

Välkommen till en nyskapande stadsdel.

Nu växer Kungsbackas nya stadsdel fram. Valand, döpt efter Villa Valand som låg på området en gång i tiden, kommer att få sju kvarter och ett centrumhus. Vart och ett med sin personliga karaktär. Här kommer 300 bostäder samsas med 13 000 kvadratmeter smarta kontor, butiker och upplevelser.

Kvarter 6

Byggstart: 2016
Inflytt: Våren 2019
Kontorsyta: 3 300 kvm
Butiksyta: 900 kvm
Parkeringsplatser: 360 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Kanozi

Ett kvarter som har en fasad med 1 374 glasskivor i olika färger kan inte kallas annat än färgstarkt. Och uppseendeväckande. Vårt första färdigbyggda kvarter med parkeringshus, kontor, restauranger och andra verksamheter sticker verkligen ut och ger Kungsbacka en samtida touch. Ett nytt landmärke mitt i centrum.

Läs mer

Kvarter 1

Byggstart: 2019
Inflytt: 2021/22
Kontorsyta: 4 100 kvm
Butiksyta: 1 130 kvm
Hyresrättslägenheter: 86 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Liljewall

Ett elegant, samtida kvarter i hörnet Varlavägen/Borgmästaregatan. Ett av husen i detta kvarter kännetecknas av sin guldskimrande fasad, ett annat av sitt röda, glaserade tegel och bostadsdelen av tegel i olika grå nyanser. Det blir över åttio hyreslägenheter, kontor, restauranger och butiker. Kvarteret har stadsdelens största innergård med grönska i olika etage och fantastiska möjligheter för lekar och möten. Under gården finns ett stort garage med bilparkering, plats för cyklar samt förrådsutrymmen.

Läs mer

Kvarter 2

Byggstart: 2023
Inflytt: 2025
Kontorsyta: 3 000 kvm
Område: Centrala Kungsbacka

Det här kvarteret blir en del av porten in till Valands promenad från Borgmästaregatan och det sista kvarteret vi kommer att bygga. Exakt hur det ska se ut och vad det ska innehålla arbetar vi fram samtidigt som vi bygger de övriga kvarteren.

Intresseanmälan

Kvarter 7

Byggstart: vår 2020
Inflytt: 2021/22
Butiker: Gatuplan
Hyresrättslägenheter: 51 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Semrén & Månsson

I hörnet av Kungsgatan och Valands promenad bygger vi ett kvarter med 51 hyresrätter med en urban industriell känsla. Som en kontrast blir det också en grön innergård. I gatuplan planerar vi butiker och små matställen. Det kommer säkert att bli ett gott häng, både för de som flyttar in och andra Kungsbackabor. Läget är ju bästa möjliga.

Intresseanmälan

Centrumhuset

Byggstart: 2021
Inflytt: 2022
Kontorsyta: 1 600 kvm
Butiksyta: 600 kvm butiksyta
Område: Centrala Kungsbacka

Här står arbetet i centrum, förmodligen från tidig morgon till sent på kvällen. Det blir ett kontorshus som också får lokaler som passar fint till kreativa aktiviteter. Visionen är ett öppet hus med stark hållbarhetsprägel. Kanske bygger vi hela huset i trä. Exakt vad det bli kommer att växa fram.

Intresseanmälan

Kvarter 3

Byggstart: 2022
Inflytt: 2024
Butiker: Gatuplan
Bostadsrättslägenheter: 60 st
Område: Centrala Kungsbacka

Vårt näst största kvarter kommer att rymma runt 60 välplanerade, flexibla bostadsrätter med innovativa digitala lösningar. Här parkerar man under mark och njuter av kvarterskänslan på den gröna innergården eller på taket där vi planerar terrasser och odlingar. Nere på gatan blir det spännande butiker, restauranger och caféer.

Intresseanmälan

Kvarter i Valand

Kvarter 5

Byggstart: 2020
Inflytt: 2022
Butiker: Gatuplan
Hyresrättslägenheter: 50 st
Område: Centrala Kungsbacka

Ett lekfullt kvarter med hyresrätter där vi ser en balans mellan olika generationer. Är planerar vi bostadsytor som passar både barnfamiljer och de som vill bo lite mindre när barnen har flugit ut. Det finns plats för flera butiker i gatuplan och den gröna innergården med ytor för möten och lek öppnar upp mot tre väderstreck och skapar ett fint ljusinsläpp. Levande, lekfullt och ålderslöst.

Intresseanmälan

Kvarter i Valand

Kvarter 4

Lokaltyp: Restaurang/Butik
Byggstart: 2021
Inflytt: 2023
Bostadsrättslägenheter: 42 st
Område: Centrala Kungsbacka

Kvarter 4 ska ligga i anslutning till Gula Villa och Majblommans plats. För närvarande är vi inte klara med arkitekturen, men det kommer att bli bostäder i olika storlekar.

Intresseanmälan

Jag är intresserad av