Kvarteren i Valand

Olika kvarter – olika karaktärer

Varje kvarter i Valand kommer att ha sin egen funktion och personlighet. I vissa av fastigheterna arbetas det, i andra bos det, och så finns det de där man både arbetar och bor.

Det här kommer att skapa en levande stadsdel, där varje funktion är viktigt för helhetskänslan. Här kan du läsa mer om vad vart och ett av kvarteren kommer att tillföra Valand.

Kvarter 6

Kvarter 6

Byggstart: 2016
Inflytt: Våren 2019
Kontorsyta: 3 300 kvm
Butiksyta: 900 kvm
Parkeringsplatser: 360 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Kanozi

Vid hörnet Varlavägen/Kungsgatan växer just nu Kvarter 6 fram, första huset ut i Valand. Fastigheten kommer att bli en välkomnande och färgsprakande entré till Kungsbackas nya centrum.

Kvarter 6 blir ett maffigt och modernt flerfunktionshus. Arkitekturen är vågad och uppseendeväckande på ett sätt som inte setts i Kungsbacka tidigare. Staden får ett nytt landmärke mitt i centrum.

Läs mer

Kvarter 1

Byggstart: 2019
Inflytt: 2021/22
Kontorsyta: 4 100 kvm
Butiksyta: 1 130 kvm
Hyresrättslägenheter: 86 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Liljewall

Andra kvarteret ut i Valand kommer att ligga vid hörnet Varlavägen/Borgmästaregatan.

Kvarter 1 kommer att bestå av fem olika huskroppar. Det finns ett stort behov av hyresrättslägenheter i Kungsbacka, och kvarteret kommer att erbjuda hela 86 stycken. Du som flyttar in här kan njuta av en stor grön innergård med plats för lek, umgänge och vila. En skön oas mitt i stadsvimlet!

Läs mer

Kvarter 2

Byggstart: 2023
Inflytt: 2025
Kontorsyta: 3 000 kvm
Område: Centrala Kungsbacka

Tredje huset ut i stadsdelen Valand, som tillsammans med Kvarter 1 kommer att bilda porten in till Valand från Kungsmässan. Detta kvarter, med 3 000 kvm toppmodern kontorsyta, får en vågad och stilren arkitektur.

Den ljusa fasaden bildar en pampig kontrast till Guldhuset på andra sidan Valands promenad. I gatuplan väntar spännande butiker och kanske ett café eller en restaurang. Bygget av Kvarter 2 inleds 2023. Inflyttning 2025.

Intresseanmälan
Kvarter 7

Kvarter 7

Byggstart: vår 2020
Inflytt: 2021/22
Butiker: Gatuplan
Hyresrättslägenheter: 43 st
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Semrén & Månsson

Kvarter 7 har ett fantastiskt läge med en grön innergård, samt utsikt över den vackra kyrkogården bort mot Kungsbackaån. Mycket mer centralt kan man inte bo. Detta kvarter kommer att ha butiker ut mot Kungsgatan och mot Valands gångstråk. I våningarna ovanför skapar vi 43 hyresrättslägenheter med stans bästa läge.

Intresseanmälan

Centrumhuset

Byggstart: 2021
Inflytt: 2022
Kontorsyta: 1 600 kvm
Butiksyta: 600 kvm butiksyta
Område: Centrala Kungsbacka
Arkitekter: Krook & Tjäder

I centrumhuset bor man inte. Här arbetar man. 1 600 kvm kontorsyta tillsammans med 500 kvm butiksyta i direkt anslutning till Valands promenad välkomnas säkert av Kungsbackas näringsliv. Byggstart 2021 och inflyttning 2022.

Intresseanmälan

Kvarter i Valand

Kvarter 3

Byggstart: 2022
Inflytt: 2024
Butiker: Gatuplan
Bostadsrättslägenheter: 65 st
Område: Centrala Kungsbacka

I Kvarter 3 kommer 65 bostadsrättslägenheter i olika storlekar att växa fram tillsammans med en grön oas i kvarterets kärna mellan husen. I gatuplan hittas trevliga butikslokaler som bland annat vetter ut mot Majblommans plats, i anslutning till Gula Villan. Kanske blir det även en mysig restaurang? Eller ett café?

Intresseanmälan

Kvarter i Valand

Kvarter 5

Byggstart: 2020
Inflytt: 2022
Butiker: Gatuplan
Hyresrättslägenheter: 50 st
Område: Centrala Kungsbacka

Vi fortsätter med ytterligare 50 hyresrättslägenheter. Här håller vi fast vid en levande gatumiljö och lämnar därför plats för flera butiksytor i gatuplan. Den gröna innergården har öppningar mot tre väderstreck vilket skapar fina ljusinsläpp.

Intresseanmälan

Kvarter i Valand

Kvarter 4

Lokaltyp: Restaurang/Butik
Byggstart: 2021
Inflytt: 2023
Bostadsrättslägenheter: 42 st
Område: Centrala Kungsbacka

Ett spännande kvarter med 42 bostadsrättslägenheter och lokalytor i direkt anslutning till Majblommans plats, den charmiga torgmiljön runt Gula Villan. Här bidrar vi med konstnärliga inslag kopplade till Kungsbacka. Vi ser framför oss en blommande, grön och skön miljö, typisk för Kungsbacka.

Intresseanmälan

Jag är intresserad av