Om Valand

Välkommen till framtidens Kungsbacka

Valand utvecklas till en helt ny stadsdel mitt i Kungsbacka. Här kommer det att bli liv och rörelse med nya grannar, matupplevelser, shopping, kultur, service och företagande. Med sitt centrala läge har man nära till precis allt. En unik möjlighet att bo mitt i stan i nyproducerade, moderna lägenheter i en urban miljö.

Valand blir en helt ny stadsdel som knyter ihop Innerstaden med Kungsmässan. Sju kvarter kommer att byggas, vart och ett med sin egen funktion och karaktär. Kungsbacka växer kraftigt, och det är därför vi uppför Valand. Vår trivsamma stads popularitet innebär ju inte bara att befolkningen ökar; även företagen blomstrar.

Vi på Aranäs fokuserar alltid på stadens och invånarnas behov, därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda Valand – en modern stadsdel med bostäder, kontor och butiker!

min promenad till resecentrum

meter till närmsta skola

min till Göteborg

En komplett stadsdel

Valand kommer att erbjuda ca 200 hyresrättslägenheter och ungefär lika många bostadsrättslägenheter, samt 13 000 kvm för kontor, handel och restaurang. Målet är att hitta en spännande mix av företag som får stadsdelen att leva upp dygnets alla vakna timmar. I gatuplan kan du se fram emot shopping, caféer och restauranger. I Kvarter 6 finns 360 parkeringsplatser i ett kombinerat kontors- och parkeringshus.

Hela stadsdelen beräknas stå färdig 2025.

Du kan både bo och arbeta i Valand!

I Valand vandrar du längs Valands promenad, kantad av butiker, caféer och restauranger. I husen bor människor i moderna hyresrätts- och bostadsrättslägenheter. En modern och djärv arkitektur ger Valand en internationell prägel som tar staden in i framtiden.

Det här är ett unikt projekt som skapar intresse långt utanför kommunens gränser. Är du intresserad av att bo eller driva företag i Valand? Anmäl ditt intresse redan idag!

bostäder

kvm kontorsyta

butiker och resturanger

Karin Axelsson på Kanozi

SPÄNNANDE ARKITEKTUR I VALAND

”Jag skulle vilja säga att arkitekturen är djärv, med sin vågiga form och glasfasader i många kulörer. Men det var också uppdraget”, säger Karin Axelsson på Kanozi.

LÄS ARTIKELN

Galleri

Aranäs Fastigheter

Vi utvecklar Valand

Aranäs är den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av ca 2.100 lägenheter och ett stort antal lokaler, bl.a. köpcentrat Kungsmässan. Över 5.000 människor bor i våra bostäder och ca 2.000 människor arbetar dagligen i våra lokaler. Stadsdelen Valand är ett av många projekt som Aranäs just nu driver i centrala Kungsbacka.

Aranäs.se