Om Valand

Framtiden bygger på kreativitet, lust och energi.

Kungsbackas nya stadsdel växer fram. Här bygger vi förutsättningar för levande hem och inspirerande jobb. Kvarter för kvarter, som var och ett får sin egen karaktär. En spännande arkitektur där 300 bostäder samsas med smarta kontor, butiker och upplevelser för smaklökarna och kroppen.

En nyskapande stadsdel som lever från morgon till sen kväll och ger Kungsbacka en urban internationell känsla, fast på vårt vis, det omtänksamma och lokala.

Tillsammans skapar vi en ny del av vår stad, full av energi och kreativitet som väver samman staden till en helhet. Med lust. För framtiden och livet.

min promenad till resecentrum

meter till närmsta skola

min till Göteborg

En komplett stadsdel

Valand kommer att erbjuda ca 200 hyresrättslägenheter och ungefär lika många bostadsrättslägenheter, samt 13 000 kvm för kontor, handel och restaurang. Målet är att hitta en spännande mix av företag som får stadsdelen att leva upp dygnets alla vakna timmar. I gatuplan kan du se fram emot shopping, caféer och restauranger. I Kvarter 6 finns 360 parkeringsplatser i ett kombinerat kontors- och parkeringshus.

Hela stadsdelen beräknas stå färdig 2025.

Du kan både bo och arbeta i Valand!

I Valand vandrar du längs Valands promenad, kantad av butiker, caféer och restauranger. I husen bor människor i moderna hyresrätts- och bostadsrättslägenheter. En modern och djärv arkitektur ger Valand en internationell prägel som tar staden in i framtiden.

Det här är ett unikt projekt som skapar intresse långt utanför kommunens gränser. Är du intresserad av att bo eller driva företag i Valand? Anmäl ditt intresse redan idag!

bostäder

kvm kontorsyta

butiker och resturanger

Karin Axelsson på Kanozi

SPÄNNANDE ARKITEKTUR I VALAND

”Jag skulle vilja säga att arkitekturen är djärv, med sin vågiga form och glasfasader i många kulörer. Men det var också uppdraget”, säger Karin Axelsson på Kanozi.

LÄS ARTIKELN

Galleri

Aranäs Fastigheter

Vi utvecklar Valand

Aranäs är den största privata fastighetsägaren i Kungsbacka med ett innehav av ca 2.100 lägenheter och ett stort antal lokaler, bl.a. köpcentrat Kungsmässan. Över 5.000 människor bor i våra bostäder och ca 2.000 människor arbetar dagligen i våra lokaler. Stadsdelen Valand är ett av många projekt som Aranäs just nu driver i centrala Kungsbacka.

Aranäs.se