Valands promenad

Valands promenad
september 19, 2017 Alexandra Reutenberg
In Nyhet

Ett modernt stråk för en modern stad

Föreställ dig att du vandrar längs ett affärsstråk kantat av trendiga butiker, mysiga caféer och inbjudande restauranger. Husen sträcker sig stolt flera våningar upp, med moderna linjer och spännande arkitektur. Bakom fönstren arbetas det febrilt. Finansbolag håller koll på omvärlden. Advokatbyråer driver nutida miljöfrågor. Kanske har du ett bankärende? De väntar på dig bakom fönsterglasen. Runt dig reser sig bostadshus med toppmodernt inredda lägenheter. Människor rör sig, i parker, på gågator, möts på bänkar, samtalar och njuter av att leva stadsliv. Är du i Paris? Kanske i London? Nej, du är i Kungsbacka. 

Valand blir ett nytt centrum i Kungsbacka och Valands promenad blir centrumet i centrumet. Med sin sträckning från Innerstaden till Kungsmässan får staden ett stråk som har goda möjligheter att bli en naturlig mötesplats. Butiker, caféer, restauranger bildar tillsammans med de företag som huserar i fastigheterna en modern plats för moderna människor. Och det här gäller hela dygnet. Att man dessutom kan bo i stadsdelen gör att Valands promenad även lever upp om kvällarna.

Vi möts på promenaden
Valands promenad är en plats för rörelse. I och med att Kungsbackas centrum blir större så kommer fler människor att förflytta sig mellan olika punkter. Poängen med stråket, och hela stadsdelen, är ju att knyta ihop staden. Kungsbacka utvecklas i en rasande fart och behöver ett centrum som motsvarar utvecklingen. Vi får fler riktpunkter att förhålla oss till, vilket i förlängningen gör att vi utnyttjar möjligheterna som bjuds. Och med möjligheter ökar livskvaliteten.

Och det är just ökad livskvalitet som vi hoppas att Valands promenad ska skänka oss som bor i Kungsbacka! Vi får möjlighet att leva ett storstadsliv där man vet att det rör sig människor, där man med stor sannolikhet kommer att träffa någon man känner, där man har plats och möjlighet för spontana infall.

Utöver det förändrade stadslivet kommer Valands promenad att kantas av byggnader med en modern och utmanande arkitektur. Att utveckla Valand har för oss på Aranäs varit en resa in i framtiden. Valands promenad blir ett modernt stråk för en modern stad.