Bo elegant mitt
i stan

Välkommen till kvarteret som stoltserar med ett eget ”guldhus” och som dessutom erbjuder områdets största och härligaste innergård. Kvarteret, som fått namnet Elegansen, innehåller 87 hyreslägenheter. Läget är det bästa, mitt i staden med Kungsmässan köpcentrum tvärs över gatan och nära till allt annat som Kungsbacka erbjuder.

Kvarteret med den stora och välkomnande innergården i etage, kännetecknas av påkostade fasadmaterial, stora ljusa glasade trapphus och moderna stilrena lägenheter. Här bor du elegant och med gångavstånd till Resecentrum, mataffärer, restauranger och shopping. Samtidigt är det nära till naturen och på bara några minuters avstånd finns det skolor 1–9 samt gymnasium. Bilen eller cykeln parkerar du enkelt i garaget som ligger under gården.

Bostäderna är fördelade i två huskroppar med fem våningar av grått tegel i olika nyanser. Hus A rymmer 59 lägenheter medan hus B erbjuder 28 lägenheter med egna entréer från loftgång rakt in i lägenheten. Många lägenheter har balkong eller uteplats. Delar av kvarterets energibehov produceras med hjälp av solpaneler.

En del av Valand

När du bor i Elegansen blir du en del av Valand, Kungsbackas mest nytänkande och energifyllda stadsdel. I din direkta närhet finns kvarterskrogar, kaféer, uteserveringar, konst, kultur, parker och utegym. Valand är för dig som vill ha stadslivet runt hörnet. Att kunna gå ner till kvarterskrogen eller äta frukost på en uteservering. Spontanköpa en härlig blombukett och lite delikatesser på väg hem från jobbet. I Elegansen har du dessutom tillgång till en fantastisk innergård i etage med grönska, sittplatser, pergola och gott om ytor för rekreation.

Lägenheterna

Om lägenheterna

För att skapa en känsla av rymd har lägenheterna fått en väl tilltagen takhöjd (2,6 m) och de finns i storlekarna 1 r.o.k. till 4 r.o.k. med varierande planlösningar. Samtliga lägenheter, förutom de minsta, har fönster både mot gård och gata. Inredningen som är ljus och stilren präglas av långsiktiga kvaliteter såsom klassisk ekparkett, fönsterbrädor i polerad grå kalksten, kaklade badrum och kök, med induktionshäll, från Marbodal.

Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Anslutning för data, tv och telefoni finns i samtliga rum. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats.

Hösten 2021

Våren 2022

Hus A Borgmästaregatan 10D & 10E, Varlavägen 6A & 6B, Hus B Myntmästaregatan 1

87

1–4 rok

Lägenheterna har balkong, fransk balkong eller uteplats

Ja

Ja

Ja, finns i källarplan

Ingår inte i hyran

Ingår i hyran

Ja, finns i lägenheten eller på vinden

Valand Centrala Kungsbacka

Liljewall Arkitekter

Våren 2020

Lägenhetsväljare

I lägenhetsväljaren kan du se hur lägenheterna ligger, både i relation till varandra, tomten och solen.

Lägenhetsvisning i 3D

Klicka och dra i bilden för att titta runt i rummet. Klicka på ikonen för att visa planlösning och för att byta rum. Bilderna är illustrationer och avvikelser kan förekomma.

Bilder

Bilderna är illustrationer. Avvikelser kan förekomma.

Området

Området

Valand ligger mitt i Kungsbackas stadskärna mellan den gamla innerstaden och Kungsmässan Köpcentrum. Inom gångavstånd har du shopping, kulturliv, resor, idrottsanläggningar och krogar.

Gillar du att röra på dig finns det flera gym, fina vandringsleder, härliga naturområden för långa promenader, träningsrundor och lekar. Det är inte heller långt till havet med sköna stränder och båtliv. Sist men inte minst, det stationsnära läget gör det lätt att pendla. När du bor i Valand är det verkligen nära till det bästa av allt.

Kommunikationer
Till Resecentrum och pendeltåg tar det 5 minuter att gå och med bil tar du dig ut till E6:an på ett par minuter.

Skolor och barnomsorg
Skola 1–9 finns tvärs över vägen, gymnasium ligger inom några minuters gångavstånd liksom olika alternativ av barnomsorg.

Affär
Kungsmässan Köpcentrum med ca 100 butiker och stor ICA Kvantum med saluhall ligger i grannkvarteret. Kungsbacka torg ligger 2 minuter i motsatt riktning.

Parkering
För parkering av personbilar, motorcyklar och mopeder kommer vi, för våra hyresgäster i Elegansen, i första hand att tillhandahålla 87 parkeringsplatser i garaget under detta kvarter. Av dessa har 16 platser laddstolpar. Platserna är fasta och kommer vara möjligt att boka i samband med kontraktsskrivning av lägenhet eller lokal.

Avgifter:
Utan el: 1 125 kr/månad inkl moms
Med el: 1 625 kr/månad inkl moms
Rabatt 2022: 525 kr/månad inkl moms
Rabatt 2023: 175 kr/månad inkl moms
Elförbrukning debiteras enligt förbrukning och följer marknadspriset.

Samtliga avgifter räknas upp med 1,5 % per år med start 2025.