En uppstickare som utmanar

Kungsbacka växer så att det knakar. Just nu dubbelt så fort som andra kommuner runt Göteborg. Folk gillar Kungsbacka helt enkelt och vi förstår varför. Nära till allt men samtidigt med en helt egen karaktär. Inom tio år beräknas över 100 000 människor bo här. Valand är med sina 7 nyskapande kvarter en viktig del av stadens utveckling.

Staden som bubblar

Kungsbacka har länge haft en stark tillväxt. Den vackra naturen, närheten till havet men också till storstaden lockar många att bosätta sig i här. I jämförelse med andra kommuner har Kungsbacka fler som förvärvsarbetar, lägre arbetslöshet, fler högutbildade, större nyföretagande och högre medelinkomst. För att möta efterfrågan har Kungsbacka kommun som mål att bygga 500 nya bostäder varje år.

I dag sker den största utvecklingen i stadens mest centrala delar. Valand är ett av många pågående projekt som bidrar till att Kungsbacka stad just nu bubblar av energi och framtidstro. Det är faktiskt här och nu det händer.

Varför Kungsbacka?

Läget
Kan det bli bättre? Nära till E6, goda kommunikationer och bara 20 minuter från Göteborg och Varberg.

Människorna
Det är människorna som gör staden. Kungsbacka har många småföretagare och kreativa entreprenörer. Här finns kraft.

Platsen
En stad som kommer att ha allt. Den charmiga trästaden, ett nytänkande Valand som utmanar och allt är beläget med närhet till hav och natur.

Kungsmässan
Den självklara mötesplatsen i Kungsbacka är Valands granne Kungsmässan. En prisbelönt citygalleria med över 100 butiker, restauranger och verksamheter.