Gyllene utsikter för SEB i Valand

”Valand är en mångfacetterad plats. Här finns gott om både bostäder och lokaler, platsen utstrålar dynamik, framåtanda och modernitet. Det är ett kreativt område, vilket inte minst märks på att arkitekterna har gjort ett fantastiskt arbete med att kombinera olika stilar; en levande plats med naturliga mötesplatser som bådar gott för Kungsbackas energi och framtid.” //Mikael Olson

Det märks att Mikael Olson, kontorschef på SEB, är nöjd med att ha flyttat in i Elegansen i stadsdelen Valand. Men att som bank flytta in på översta våningen i stället för i markplan var ingen självklarhet. Det här är ett tecken på förändrade tider för bankvärlden, och ett nytänkande från Valands sida.

Det moderna bankkontoret

SEB är en sedan länge central aktör i Kungsbacka, både för privatpersoner och inom företagssektorn. De hade tidigare sitt kontor på Borgmästaregatan 5, men flyttade in i sina nya lokaler den 1 februari. Den 21 februari slogs portarna upp. Flytten har inneburit ett lyft, och då menar vi det bokstavligen. Mikael Olson berättar:

– Våra gamla lokaler började bli slitna och var alldeles för stora för oss. Vi blev kontaktade av Aranäs redan för fem år sedan med ett förslag om att flytta till Valand. På den tiden var det naturligt för en bank att ligga i markplan. Men de tänkte tvärtom och föreslog att vi skulle sitta högst upp. Och idag, med facit i hand, var det ett självklart val.

Mikaels kommentar bottnar i det faktum att bankvärlden ser annorlunda ut idag mot vad den gjorde för bara några år sedan.

– Ja, förr hade vi bankomater, lobby, bankfack och därmed mer persontrafik. Nu är det borta, vilket lett till att det passar bättre med en klassisk kontorsmiljö. Och då spelar det ju ingen roll på vilken våning man sitter. Aranäs presenterade dessutom en planlösning som rimmade väldigt bra med hur vi jobbar. Och den goda utsikten kan man ju inte klaga på, ej heller den gemensamma takterrassen, där vi träffar andra företagare i fastigheten.

Ett perfekt läge

Kungsbacka är en kommun med mycket stark tillväxt. Mikael, som bott i staden hela sitt liv, tycker att Aranäs initiativ med stadsdelen Valand visar att de tar stadens behov på allvar. Han ser positivt på framtiden: 

– Som bank är det viktigt att ha nära kontakt med både företag och privatpersoner. Just nu expanderar företagandet kraftigt i Kungsbacka och det är häftigt att vara en del av ett blomstrande näringsliv. Vi verkar för är att få fler som bor i Kungsbacka att också vilja arbeta i staden.

Fler fördelar med Valand

Mikael ser framemot att få många nya spännande grannar inom olika branscher och att få se stadsdelen växa fram.

Natasja Gianni på Aranäs håller med:

– Vi är jätteglada över att SEB valt att flytta in i Valand, och tror att det kommer att betyda mycket för stadsdelen. Att allt ifrån kreatörer och start-ups till storbolag och banker sitter sida vid sida skapar en dynamisk miljö. Vi ser många gemensamma forum framför oss, där snabbrörliga samarbeten mellan olika branscher kan gynnas.

Föregående nyhet
Nästa nyhet