Välkomna till World of Riccardo i Rebellen!

Grundaren av World of Riccardo heter, fullt logiskt, Riccardo. Med ett noga utvalt sortiment av råvaror tillverkar han glassen i huvudbutik i Möllegård, men på sikt kommer han även att starta glasstillverkning i Valand. Han har ett nära samarbete med flera leverantörer i Italien, och baserar sina olika smaker på säsongens råvaror.

Vi fick äran att både besöka World of Riccardo och provsmaka deras glass, och träffade dels Riccardo själv, och platschefen Konstantinos.

Vill ni berätta lite om er själva?

– Jag heter Riccardo och jag kommer från staden Padua som ligger nära Venedig, Italien. Jag kom till Sverige 1999 och startade Riccardos i Halmstad 2006.

– Och jag heter Konstantinos. Jag träffade Riccardo när jag flyttade hit för två och ett halvt år sen. I början var jag bara en vanlig turist som besökte World of Riccardos, och jag blev väldigt imponerad! Jag började helt enkelt fundera på hur det skulle vara att jobba med Riccardo och ja, på den vägen är det.

Riccardos familj har alltid tillverkat glass. När han flyttade till Sverige granskade han marknaden och upptäckte att landet ligger på tredje plats över de som äter mest glass i hela världen. Riccardo befann sig då i sommarstaden Halmstad där det inte fanns någon italiensk glass att få tag på. En perfekt grund för att starta det som idag är World of Riccardo. Han berättar:

Vår filosofi är back to the roots. Vi använder aldrig några halvfabrikat utan jobbar med flera små leverantörer i Italien, ett samarbete som säkrar kvaliteten till förmån för kvantiteten. All vår glass innehåller bara högkvalitativa råvaror.

Att Riccardo hittade till Valand var inte en slump. han berättar:

– För mig har det aldrig varit fokus att finnas i storstäderna. Vi vill ha det mindre och mer lokalt för att kunna lära känna invånarna och ge dom chansen att lära känna oss. Kungsbacka är mer på det sättet och det passar oss bra. Arkitekturen i området känns också mer varierad än i andra nybyggda områden, med en fin design.

Både Riccardo och Konstantinos ser positivt på framtiden i Valand. De vill bidra med kvalitet och glädje, och hoppas kunna locka många besökare – framför allt barn och familjer. World of Riccardos ska bli ett måste för alla som besöker stadsdelen Valand och Kungsbacka. Konstantinos avslutar:

-Kungsbacka kommer vara ”the place to be” i framtiden. Det är redan på väg att bli så och staden kommer att växa ännu mer.

World of Riccardo har öppet alla dagar kl. 12.00-18.00 hela våren och sommaren

Välkomna!

www.riccardo.se

Föregående nyhet
Nästa nyhet