En rebell som utmanar det självklara

Det här är det kaxiga kvarteret som inte ber om ursäkt för sig. Rebellen är för dig som struntar i normer och går din egen väg. Råa material och innovativa lösningar skapar en industriell och urban känsla i både trapphus och lägenhet. Risken finns att dina gäster tappar hakan och tror att de hamnat i Berlin. Så kan det vara att bo i Valand. Välkommen till Rebellen, ett kvarter som utmanar sin omgivning.

Rebellen ligger i hörnet av Kungsgatan och Valands promenad. Kvarteret som består av 2 hus med 4 respektive 5 våningar innehåller 51 smart planerade hyreslägenheter samt mindre lokaler för kafé, restaurang och handel i gatuplan. Huset ut mot Kungsgatan har en industriell plåtfasad medan fasaden ut mot promenaden har försetts med ett rustikt tegel. Innergården följer samma stil som husen. Här hittar du schyssta gröna platser för grannhäng och gårdsliv. Intill ligger den lummiga gamla kyrkogården och Kungsbackaån.

Trapphusen i Rebellen liknar inget du tidigare har sett. Väggmålningar, råbetongväggar och synliga installationer leder dig upp till våningsplanen som alla har sin egen färg. Korridorerna har mattor som skapar känslan av att bo på hotell. Och du blir inte besviken när du kliver in i lägenheterna, självklart har de alla har urbana och industriella inslag.

En del av Valand

När du bor i Rebellen blir du en del av Valand, Kungsbackas mest nytänkande och energifyllda stadsdel. I din direkta närhet finns kvarterskrogar, kaféer, uteserveringar, konst, kultur, parker och utegym.

Valand är för dig som gillar det urbana. Att kunna gå ner till kvarterskrogen eller äta frukost på en uteservering.
Spontanköpa ett surdegsbröd och lite delikatesser medan du väntar på att den inlämnade cykeln blir klar för upphämtning.

I Rebellen har du dessutom tillgång till en charmig innergård med sittplatser och pergola. Du kommer troligen inte behöva någon bil, men om det ändå är så att du har en så parkerar du enkelt i
P-garaget som ligger tvärs över Valands promenad.

Lägenheterna

Om lägenheterna

För att skapa en känsla av rymd har lägenheterna fått en väl tilltagen takhöjd. De finns i storlekarna 1 r.o.k. till 3,5 r.o.k. med varierande planlösning. Inredningen har industriella inslag med grå köksinredning från Marbodal, fondväggar i råbetong och ljusa golv i ask.

I vissa av lägenheterna finns ett walk-in-skafferi. Badrummen är helkaklade med inbyggda tvätt- och torkmöjligheter. Lägenheterna har balkong, fransk balkong eller uteplats. Anslutning för data, tv och telefoni finns i samtliga rum i alla lägenheter.

3 november 2021

April 2022

Hus 1 Kungsgatan 2 & 4, Hus 2 Valands promenad 2E

51

1–3,5 rok

De flesta lägenheter har balkong eller uteplats

Ja

Ja, på gården och på vinden

Ingår inte i hyran

Ingår i hyran

Ja på vinden

Valand Centrala Kungsbacka

Liljewall Arkitekter

Hösten 2020

Lägenhetsväljare

I lägenhetsväljaren kan du se hur lägenheterna ligger, både i relation till varandra, tomten och solen.

Lägenhetsvisning i 3D

Klicka och dra i bilden för att titta runt i rummet. Klicka på ikonen för att visa planlösning och för att byta rum. Bilderna är illustrationer och avvikelser kan förekomma.

Bilder

Bilderna är illustrationer. Avvikelser kan förekomma.

Området

Området

Valand ligger mitt i Kungsbackas stadskärna mellan den gamla innerstaden och Kungsmässan Köpcentrum. Inom gångavstånd har du shopping, kulturliv, resor, idrottsanläggningar och krogar.

Gillar du att röra på dig finns det flera gym, fina vandringsleder, härliga naturområden för långa promenader, träningsrundor och lekar. Det är inte heller långt till havet med sköna stränder och båtliv. Sist men inte minst, det stationsnära läget gör det lätt att pendla. När du bor i Valand är det verkligen nära till det bästa av allt.

Kommunikationer
Till Resecentrum och pendeltåg tar det 5 minuter att gå och med bil tar du dig ut till E6:an på ett par minuter.

Skolor och barnomsorg
Skola 1–9 finns tvärs över vägen, gymnasium ligger inom några minuters gångavstånd liksom olika alternativ av barnomsorg.

Affär
Kungsmässan Köpcentrum med ca 100 butiker och stor ICA Kvantum med saluhall ligger i grannkvarteret. Kungsbacka torg ligger 2 minuter i motsatt riktning.

Parkering
För våra hyresgäster i Rebellen tillhandahåller vi i första hand 368 platser i Valands p-hus, även kallat Kulören. Dessa platser kommer inte att vara fasta utan man ställer sig på ledig markerad ruta. Parkeringshuset är även öppet för allmänheten.

Avgifter 2022 (kommer att höjas 2023):
Dygnskort: 625 kr/månad inkl moms

Här finns laddplatser men då enbart för max 4 timmars laddning.