Valand – när mäklaren själv får välja

”Hur tänker en mäklare när de själva ska flytta till ny adress? Vi tog oss en pratstund med Sven-Eric Kristensson, VD för Bjurfors Göteborg, som nyligen flyttat in i Valands hittills häftigaste fastighet; det redan legendariska ”guldhuset” i Elegansen.”

Läget. Vi vill sitta där människor bor och arbetar, för att vara nåbara för alla. Tidigare satt vi i en mindre lokal i Innerstaden. I takt med att vi expanderade började vi titta efter nytt, och jag hade haft ögonen på Valand sedan de började bygga parkeringshuset. Efter några diskussioner med Aranäs förstod jag att det här var helt rätt för oss. Valand kommer att bli en av Västsveriges häftigaste stadsdelar i en stad som utvecklas hela tiden. Och vi finns mitt i alltihop.

Stadsdelen. Valands moderna och framåtlutande framtoning motsvarar våra egna ambitioner. Vi är ett expanderande bolag och som sådant drivs vi av nya energier, något vi får här. Vi ser fram emot att se både kvarteret och stadsdelen växa, med caféer, restauranger, serviceställen. Jag tror att många som arbetar här kommer att söka kontakt med varandra. Dessutom är husens uttryck så speciella, som om det vore en gammal stadsdel, men ändå helt ny.

Energierna. Alla som flyttat hit har en viktig sak gemensamt, det är att vi verkligen har VALT att flytta hit. Det skapar fantastiskt positiva energier. Alla som sitter här kommer att vara stolta över sitt val, och motiveras av känslan av nystart. Det är Vi som är Valand, det är VI som är Elegansen. Jag är övertygad om att det är lättare att jobba mot sina mål om man har rätt energier, både internt och externt. Det har vi verkligen nu.

Elegansen. Alltså, när morgonsolen reflekteras i guldfasaden, Elegansen sticker verkligen ut! Tänk att kunna säga det, att man har sitt kontor där. Det säger något om ens ambitioner. Dessutom bjuder både våra lokaler och fastigheten på möjligheter. Ytorna är perfekt anpassade, vi har en fantastisk balkong, och tillgång till en underbar takterrass. Dessutom är det en myt att en mäklare måste sitta i markplan. Ska man dra folk till stadsdelen ska det inte sitta mäklare utmed promenaden, det ska vara verksamheter som lockar besökare.

Känslan. Vi har ett yrke som bygger på energi, varje dag och i varje arbetsmoment. Det får vi här i Valand. Alla som kommer att bo eller arbeta här har varit med från början. Tänk att kunna säga det, om 10 – 15 år, att vi var med när Valand startade. Vilken grej! Jag såg de som var på visning av lägenheterna i Rebellen, och det var otroligt positiva vibbar. Den känslan kommer garanterat alla här att ha. Vi har flyttat många gånger och det här känns tveklöst som den häftigaste flytten hittills. Ja, det känns riktigt bra i magen!

www.bjurfors.se

Föregående nyhet
Nästa nyhet