Välkommen till Rebellen

Snickaren som var med och byggde sitt nya hem

Valands kontraster blir aldrig så tydliga som när man besöker kvarteret Rebellen. Henric Malm Ahlström har låtit Rebellens industriella känsla smyga sig in i sin nya lägenhet. Och den är långt ifrån färdiginredd.  

Henric, som är 27 år och växte upp i Väröbacka, jobbar som snickare och det här är hans första lägenhet i Kungsbacka. Skolan förde honom till Varberg där han bott fram tills han packade flyttlådorna för att sätta bo i Valands kvarter Rebellen. Hans jobb spelade en viktig roll i flyttbeslutet.

– Jag jobbar som snickare och var med om att bygga just Rebellen. Det var så jag fick reda på att det ska byggas en hel stadsdel, och jag såg ju att det här blir ett speciellt och fräckt kvarter. Dessutom får jag fler och fler uppdrag här i Kungsbacka, och det är så klart mer praktiskt att bo nära där man jobbar. Så jag pratade med Aranäs och satte upp mig i kön. På den vägen är det.

Känslan följer med in

Henric flyttade alltså in i ett hus han varit med och byggt. Och han har verkligen anammat atmosfären i huset. Den råa och ruffiga betongkänslan tillsammans med färgsprakande graffitti som möter en i trapphuset, följer med in i Henrics lägenhet.

– Det finns något estetiskt i den industriella känslan som jag gärna lyfter fram. Jag väntar hellre tills jag hittar rätt sak i stället för att bara köpa på mig något.

Det nya Kungsbacka

Henric tycker om känslan i Valand och ser fram emot att se stadsdelen kopplas samman med de kommande byggnaderna.

– Det kommer att bli en helt annan grej. Även om jag är ny i staden så känner jag verkligen att det här är det nya Kungsbacka, med restauranger och annat kul. Det kommer att bli fantastiskt bra.

Jobbet tar en stor del av Henrics tid men han har ändå hunnit med att besöka de flesta av Valands restauranger. Han har bara gott att säga om dem, och han hoppas på fler!

– Ja det är perfekt med så många på liten yta. Jag ser verkligen fram emot att se stadsdelen utvecklas och hoppas på ännu fler restauranger.

Valand från nära håll

Som ny i Kungsbacka har han börjat upptäcka fördelarna med att bo i staden, och han uppskattar framför allt att ha allting så nära:

– Det tar bara ett par minuter för mig att gå till stationen. Därifrån kan man ta sig både långt ner och långt upp i landet. Göteborg och Köpenhamn ligger inom räckhåll. Kanske saknar jag närheten till havet lite grann, men det går snabbt att ta sig dit med bil.

Sist men inte minst, känner han sig som en rebell?

– Haha, en rebell kan vara så många olika saker. Ibland kanske. I vilket fall ska det bli spännande att följa Valands utveckling på nära håll. Jag gillar känslan som de olika byggnaderna skapar tillsammans.

Föregående nyhet
Nästa nyhet