Ballingslöv – Ett nytänkande tillskott till vår nytänkande stadsdel

Säg den som inte hamnat i köket på en fest. Det är ju där det brukar vara som trevligast. Nu har du möjlighet att hänga i köket även i Valand, eftersom Ballingslöv har slagit upp portarna till en välkomnande kökskonceptbutik i Elegansen! 

Ballingslövs nyöppnade butik i Valand ägs och drivs av Petrus Nylander (köksarkitekt), tillsammans med kollegan Veronica Gunnarsson (säljare). Petrus är uppvuxen i Vallda och har god koll på Kungsbacka, och såg ett tydligt behov av en kvalitativ köksleverantör i staden. Han tog med sig erfarenheten han skaffat sig från andra köksbutiker, och har sedan dess arbetat på sitt eget sätt:

Jag märkte att de flesta butiker bara tar emot ritningar och därefter återkommer till kunderna långt senare med ett förslag. Jag vill arbeta mer effektivt än så. Här ritar vi upp köket på plats, direkt i butiken. Offert samma dag. På så sätt känner sig kunderna delaktiga och trygga, och vi kan leverera ett kök precis efter deras behov och önskemål. 

Valand – en naturlig mötesplats 

Att butiken hamnade i Valand är absolut ingen slump. Petrus hade inte varit i staden på några år, och när han återvände fanns det plötsligt en ny stadsdel! Han insåg att Kungsbacka är en stad i förändring, och därmed en expansiv affärsplats. Valand kändes som den naturliga samlingsplats som saknats i staden. 

– Vi på Ballingslöv står för nytänkande, och därför är Valand och Elegansen perfekt för oss. Huset är exklusivt, kollegorna bredvid oss på gatan likaså. Vi har Atastement som närmaste granne och har redan börjat provsmaka oss igenom lunchrestaurangerna. 

Ett modernt sätt att tänka kök 

Hållbarhet är ett nyckelord för Petrus och hans kollega Veronica. Ballingslövs produktionsfabrik är klimatneutral och alla bolagets bilar körs på förnybart bränsle. Och hållbarhetstänket är en fördel för kommersen. Petrus berättar: 

– Miljöfrågan är jätteviktig för våra kunder. Vi erbjuder dem en livscykelanalys på deras kök, vilket ger dem möjlighet att själva kunna påverka sina utsläpp. Många är till och med beredda att betala mer för sitt kök för att få det mer hållbart. Hit kommer nästan enbart kunder som bryr sig om hållbarhet och kvalitet. Ett modernt sätt att tänka, precis som Valand. 

Petrus ansikte är välkänt för många i Kungsbacka och han har redan fått besök av gamla bekanta som vill komma in och önska honom lycka till. Vad kan då besökarna förvänta sig när de besöker Ballingslövs butik? Petrus behöver ingen betänketid: 

– De kan förvänta sig en relationsskapande butik med gott kaffe och bra service. Ambitionen är att skapa en frizon för kunderna och leverantörerna. En familjär känsla, en plats där man vill hänga! Vi är välkomnande och kommer ofta nära kunderna. Vissa har till och med blivit personliga vänner! 

Tre ord som Petrus och Veronica tycker beskriver stadsdelen Valand: Kvalitet, Nytänkande, Finess

Välkomna till Ballingslöv på Borgmästaregatan 10A

www.ballingslov.se/kungsbacka

Föregående nyhet
Nästa nyhet