Coloplast – ett innovativt bolag i en innovativ stadsdel

För varje företag som flyttar in i Valand så växer branschbredden. Det är en fantastisk utveckling. Bransch läggs på bransch, och nu har vi även ett innovativt medicintekniskt bolag på vår hyresgästagenda. Vi har besökt nyinflyttade Coloplast och pratat om vilka de är och vad det var som fick dem att välja Valand.

Coloplast är ett globalt medicinteknikbolag som i första hand arbetar med produkter för intima vårdbehov. De hade tidigare sitt kontor i Hede men när deras kontrakt började närma sig slutpunkten kände de att det var dags att se sig om efter något annat. Vi frågade Ami Kivi Marknadschef Stomi och Marie Forslund Marknadschef Konsument, om varför de valde att flytta till just Valand.

– För det första är det ganska många av oss som arbetar här som bor i Kungsbackaområdet, säger Ami, plus att vi har vårt lager i Kungsbacka. Så att stanna här var den bästa lösningen. Sen fanns det en gemensam vilja att sitta mer centralt. Det är bra både för oss och de som besöker oss.

Nu huserar de i en av de största lokalerna i Elegansen, Valands redan välkända guldhus. Och de verkar trivas mycket bra, åtminstone om man frågar Ami och Marie:

– Att ha hela stadsdelen runt omkring sig känns jättemysigt. I bottenvåningarna finns härliga restauranger och caféer, och Kungsmässan ligger precis intill. Vi brukar göra walk-and-talk-promenader, och då passar Valands promenad alldeles perfekt.

En lokal som stärker teamkänslan

Coloplast har funnits i Kungsbacka i många år och känner sig på många sätt rotade i staden. Ami och Marie rekommenderar gärna företag att etablera sig i staden, både med tanke på läget och att man har större chans att sätta avtryck i en lite mindre stad. Och Valand är en mycket bra plats att ta sikte på.

– Valand är en ny och modern stadsdel som ligger väldigt bra geografiskt, otroligt centralt och med motorvägen inom räckhåll. Det kommer att bli en visuellt slående del av Kungsbacka, och det ska man aldrig underskatta, säger Ami.

Den uppskattade lokalen har betytt en hel del för bolagets vi-känsla. Tidigare satt de i olika mindre kontor, medan de nu trivs bättre i ett stort öppet landskap. De hade möjlighet att få ett extra kök i lokalen, men valde bort detta för att bättra på möjligheterna för alla att samlas tillsammans.

– Ja, i vår förra lokal hade vi två våningar, och det hände att man knappt träffade de som satt på en annan våning än en själv. Nu ses hela styrkan i det gemensamma köket och det har stärkt teamkänslan.

Bästa platsen i Kungsbacka

Det är viktigt för Coloplast att kontoret utstrålar en good feeling och att besökare känner sig välkomna. För att stärka den lokala känslan har de döpt de olika rummen efter platser i Kungsbackaområdet, som till exempel Fjärås och Onsala. Marie utvecklar:

– Det finns något värdefullt med att sitta i Kungsbacka. Många företag verkar vilja dra sig till Göteborg eller kanske Mölndal, men vi rekommenderar verkligen att de kommer hit och tittar. Här finns alla förutsättningar för att bli en viktig spelare i företagsklimatet, och Valand är bästa området för det, helt klart.

Vi på Valand är mycket glada över att ha fått Coloplast som hyresgäst. Det stärker attraktionskraften i stadsdelen att kunna presentera en stor bredd på olika företag och branscher!

www.coloplast.se

Föregående nyhet
Nästa nyhet