Valand – det självklara valet

På bara ett år har Darrow IT Consulting vuxit från ett enmansbolag till ett företag med fyra anställda. Att hitta en lokal som både skulle fungera praktiskt och tillåta bolaget att fortsätta växa var inte helt enkelt – tills möjligheten att sitta i Valand dök upp!

Vägen till Valand

När vi besöker Darrow IT Consulting möter vi ägaren David Würgler, som ursprungligen är Kungsbackabo. Efter flera år på annat håll har han hittat hem igen och bor nu strax utanför stan med sin familj. Efter att ha drivit sitt företag i en mindre lokal, kände han att han vill sitta mer centralt och även i en lokal som tillät honom att expandera. En dag åkte han förbi stadsdelen Valand, som vid den tiden nyss hade börjat byggas, och tänkte att här, här ska jag ha kontor! Och idag hittas bolaget i Guldhuset i kvarteret Elegansen.

Valand matchade Davids vision om hur ett modernt IT-företag ska vara. Modernt och nytänkande. Han tyckte även att Valand var en plats som kan tilltala moderna utvecklare. Att hitta kompetenta medarbetare är svårt, och att kunna locka med en bra lokal med rätt läge kändes viktigt. David berättar:

” Den svåraste utmaningen för att få det här att fungera kommer att vara att hitta kompetensen, för att sedan locka kompetensen att vilja jobba med mig här. Det kommer vara nummer ett, eftersom det är en stor efterfrågan på just utvecklare. Det har det varit länge och kommer att fortsätta vara.”

David tror att det centrala läget kommer att locka andra att vilja jobba hos honom, mycket beroende på att man har allt man behöver i närheten.

Utsidan speglar insidan

Att sitta i just Elegansen känns också speciellt menar David; det ger den där extra wow-faktorn. Byggnadens yttre har till och med påverkat valet av inredning. När de flyttade in var det viktigt för dem att skapa ett kontor som kändes trevligt och varmt, samtidigt som den professionella känslan skulle finnas kvar.

”Det ska vara funktionellt men samtidigt lite lekfullt. Man vill ju gärna hitta ett skönt uttryck här inne, eftersom huset i sig är så speciellt”, berättar han.

Och visst märks det att de tagit till sig av Elegansens yttre; färger och former som påminner om husets fasad går att hitta runt om i kontoret. Inte minst syns det på köksstolarna, som har samma mönster som räcket på kontorets balkong.

Vägen framåt

Valands växande utbud ser Darrow IT Consulting också som en fördel. Att sitta i samma byggnad som restauranger, caféer och frisörer har visat sig komma till stor nytta. After works, luncher och ett besök hos frisersalongen har de redan hunnit med, och dessutom har caféet Zia Sweet & Salt i byggnaden fixat catering till bolagets stundande inflyttningsfest. Och det är bara början. David avslutar:

”Vi ser stora möjligheter till att låta vårt kontor bli en samlingspunkt för branschfolk, och har redan planer på att bjuda in till nätverksträffar och seminarier framöver.”

www.darrow.se

Föregående nyhet
Nästa nyhet