Kungsbacka – en kreativ stad för framtidens företagare

Varje år är det många företagare som väljer att etablera sig i Kungsbacka. Förra året startades runt 600 företag och i dagsläget finns det runt 8 000 bolag i kommunen. Staden expanderar i takt med utvecklingen och erbjuder oändliga möjligheter för framtidens företagare, där kreativitet och innovation står i centrum.

Kompetensen i Kungsbacka växer

SCB räknar med att kommunens invånarantal kommer öka med ca 1 000 personer om året många år framöver och enligt Sweco kan vi vänta oss en hög inflyttning bland åldrarna 25–40 år de kommande decennierna. Bland befolkningen har nära hälften en högskoleutbildning, vilket gör att det finns mycket kompetens att ta vara på i närområdet. En snabbt växande befolkning och mycket kunskap på plats är bara några av alla skäl till att Kungsbacka är en så lukrativ plats för innovativa företagare! 

Vi bygger ut staden!

Staden växer så det knakar. Vi på Aranäs utökar stadskärnan genom att bygga stadsdelen Valand med gott om plats för både boende och näringsidkare. I stadsdelen huserar redan en mängd olika företagare inom olika fält, från matälskande gastronomer till innovativa IT-utvecklare. De nytänkande och kreativa miljöerna bäddar för ett utmärkt arbetsklimat att trivas i. 

Är du också nyfiken på vad Kungsbacka och stadsdelen Valand har att erbjuda dig som företagare?

Kontakta Natasja Gianni

Föregående nyhet
Nästa nyhet