Vem är du i Valand?

Rebellisk, Elegant eller färgstark? Eller är du den som kanske vill chilla i vår oas? För att nå visionen om en nyskapande stadsdel fylld av upplevelser och energi får varje kvarter sitt eget unika uttryck. Därför skapar vi kvarter som kallas Elegansen, Rebellen, Kulören och Oasen. Och tro oss, de lever upp till sina namn! I takt med att stadsdelen växer tillför vi nya unika kvarter som tillsammans blir Valand.

Våra kvarter

Kulören – Valands färgklick

Ribban lades högt redan från start med det första kvarteret som fick namnet Kulören. Ett kvarter som med en spännande form och sina 1374 glasskivor i olika färger utgör ett uttrycksfullt och färgstarkt ”hej”, vid entrén till Valands promenad.

I Kulören, som stod klar 2019, samsas moderna kontorsytor med lokaler i bottenplan och, hör och häpna, även 320 parkeringsplatser i stans snyggaste parkerinshus.

Elegansen – med eget guldhus

Efter Kulören byggdes Elegansen. Ett kvarter som består av tre olika huskroppar med påkostade materialval i guldplåt, rött glaserat tegel och med stora glasade entréer. Innergården är stadsdelens största och mest påkostade med plats för det mesta.

Elegansen passar för dig som vill bo eller arbeta i en bekväm, modern miljö med nära till allt. Vem skulle inte vilja gå och jobba i ett guldhus?

320

Bostäder

13 000

kvm kontorsyta

30

butiker och resturanger

Rebellen – kaxig som få

Rebellen är ett kvarter som sticker ut hakan. Dess karaktär är kaxig med råa material och innovativa lösningar som skapar en industriell och urban känsla i både trapphus och lägenhet. Förutom coola och helt unka hyresrätter erbjuder det här kvarteret ”små-hål-i-väggen-verksamheter” perfekta för den lilla vinbaren, delikatess- eller konceptbutiken.

Brf Oasen – grönast av alla

Just nu planeras för den gröna, smarta och magiska Oasen, ett bostadsrättskvarter med oväntade takträdgårdar och radhus på höjden. Brf Oasen passar dig som vill leva stadslivet men ändå ha nära till grönska och trädgård. I lokalerna i gatuplan välkomnar vi gärna en blomsterhandel, någon konceptbutik eller varför inte ett konstgalleri?